Probablement haureu sentit sovint els dissenyadors queixar-se dels seus clients, i també els clients queixar-se dels dissenyadors. I és que aquesta relació és una de les més turmentoses que podem trobar al món laboral.
En tractar-se d’una professió amb un component creatiu alt, que no es pot valorar quantitativament, en moltes ocasions s’infravalora el treball del dissenyador o pensem que el podríem fer nosaltres mateixos.
Cal donar al disseny la importància que es mereix, ja que és la nostra carta de presentació de cara a l’exterior i la feina d’un dissenyador va més enllà del Photoshop; té al darrera tot un treball d’estudi de la marca i de recerca per aconseguir la millor manera de mostrar-la gràficament.
A més de la valoració de la feina, un altre problema que es poden trobar dissenyadors i clients és la disparitat de criteris. Molt sovint el client vol intervenir en el procés creatiu, la qual cosa no és negativa sempre i quan hi hagi, per davant de tot, confiança en el professional.
Un altre tema punxegut són les condicions laborals: es demanen feines d’un dia per l’altre, amb instruccions poc clares o insuficients. Molt sovint aquestes situacions desemboquen en un allau de correccions, la qual cosa multiplica la feina per al dissenyador i allarga el temps d’espera per al client.
Així doncs, és important que tant dissenyadors com clients ens acostumem a adoptar bones pràctiques a l’hora de treballar junts, per tal d’aconseguir una relació harmoniosa i sense entrebancs. En el proper post us oferirem uns quants consells que cal que el bon client tingui en compte a l’hora d’encarregar una feina a un dissenyador.
De postres us convidem a visitar aquest post d’Arturo Garcia, on es mostren algunes de les frases més curioses i divertides dels clients als dissenyadors.